måndag 31 maj 2010

Jag älskar kaffe!

Kaffe är ju så gudomligt gott! Har sedan tonåren alltid varit en riktigt ”kaffehurra” som bälgat i mig muggar med Gevalia eller Löfbergs Lila. Inga små löjliga kaffekoppar här inte, enda tills för 5 år sedan när vi var till Italien. Där införskaffades en fantastisk kaffemaskin – GAGGIA Titanium – som både maler och brygger en kopp espresso på ett litet kick. Man kan ju självklart skumma mjölk med den också för att kunna få sig en mumsig Latte till frukost.

Ja, det här med kaffe är ju faktiskt en hel vetenskap om man bestämmer sig för att fördjupa sig i ämnet. Det är nästan så att man i dagens läge behöver en kurs för att kunna gå ut på café och beställa in den koppen man önskar. Latte, Lungo, Macchiato, Doppio, Maracchino, Ristretto ………… Vill man vara lite vild och vågad är det bara att blunda och peka.

För att hylla denna dryck har jag skapat ett smycke:
”♥ Kaffesugen ♥” (”I Love Coffee”)
Bladet är skapat av ett riktigt blad från en Arabicaplanta. Bönorna har skulpterats för hand. Blad och bönor 999 FS, kedja/hänge 925 sterling silver. Kedjans längd är 43 cm, berlock/hänge 8,5 cm.
Nä, nu blev jag galet kaffesugen!

Kaffedoftande kramar
finaNina

söndag 30 maj 2010

Vinnaren är............

Först och främst vill jag tacka alla som har varit inne här på min blogg och lämnat kommentar, länkat vidare och engagerat sig i utlottningen. Så roligt att så många hittat hit! Nu har jag själv en hel drös med spännande bloggar att titta in hos och följa framöver.

Sammanlagt blev det 67 lotter i utlottningen och nu till saken:


Stort GRATTIS till vinnaren som heter Susanne alias

 "Blåbärs och Smultronstället" 

Hon har också en blogg här på blogspot som handlar om inredning, att fånga dagen och om livet i allmänhet. Titta gärna in hos henne.

Jag hoppas du kommer få mycket glädje av ditt smycke och att du kanske genomför den där månskensdansen med blommor i håret ♥. 

Önskar nu er alla en skön Mors dag! Själv sitter jag här och slurpar i mig en Latte och har precis fått en egen tjusig present av min 8-åriga dotter.


Kram kram på Mors da’n
finaNina ♥

torsdag 13 maj 2010

Smyghippie utlottning!

Egentligen är jag nog en alldeles vanlig Svensson, eller Jansson då. Villa, man, barn och husdjur. Gnäller sådär lagom mycket, som man som svensk har skyldighet att göra och blir upprörd över saker och ting i vår värld, som t ex miljöförstöring och brott mot mänskliga rättigheter, för att sedan ändå luta mig tillbaka i soffan och blunda. Men det finns en längtan, en önskan djupt där inne. En längtan efter en bättre värld, där fred och frihet råder. Där alla har lika värde, där vi som människor förstått att vi alla är del av samma värld, som vi idag förbrukar och förstör. Som 70-talist, med två pedagoger som föräldrar, kanske jag har fått med mig lite grann av känslan i barnsbenen. Hippie-feeling, eller varför inte rebell och punkare? Jag höjer alltid på radion när Sandi Thom’s låt skvalar:

- Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In seventy-seven and sixty-nine revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair.

Jag ser mig själv dansa barfota i månskenet med blommor i håret. Min längtan har blivit till ett smycke som jag valt att kalla ”peace@heart”.

Finsilver 999, Wirehalsband med nickeltestat tublås

Eftersom jag gärna delar med mig av känslan, har jag valt att ha en liten utlottning här på min blogg av just detta smycke. För att delta med en lott ber jag dig lämna ett avtryck och en kommentar här på min blogg. Vill du öka dina chanser ytterligare lägger du ut en länk och tipsar om min utlottning på din egen blogg alt. din FB. Då får du en till lott. Jag drar den vinnande lotten på Mors dag.
 
Lycka Till!!
finaNina

onsdag 12 maj 2010

Träd ger mig glädje

Jag och min familj bor i skogen. Eller åtminstone så gjorde vi det när vi flyttade hit för åtta år sedan. Granskogen stod tät och tjock nedanför oss och vi drog in den härliga doften av fuktig mossa i lungorna när vi stod ute på vår altan. Nu har skogen nedanför oss förändrats till nya tomter och nybyggda hus, men fortfarande står här några magra tallar och vajar tillsammans med några riktigt täta, gamla granar.

På vår tomt har vi fyra ståtliga björkar, som varje år låter oss följa med in i våren och sommaren genom att visa sina knoppar, små späda löv som sedan blir härligt mörkgröna och som prasslar så skönt när sommarens varma vindar smeker. Överenskommelsen med maken, som inte riktigt har samma ”trädkramar-tendenser” som jag, är att när hösten kommer så får jag själv räfsa upp alla gula löv och göra vad jag vill med dem. Bara de kommer bort.

Träd är vackra, träd är liv. Jag känner att i mitt skapande har jag totalt snöat in på träd just nu. Tanken kom först från våra familjefotografier som hänger på sovrumsväggen. Där hänger släktingar som inte finns med oss längre tillsammans med bilder som visar våra barn och även oss själva. Vårt alldeles eget familjeträd.

Med dessa bilder i bakhuvudet växte idéen till smycket ”Famliljeträd” fram. Ett namnsmycke som görs personligt efter eget önskemål, där varje löv får symbolisera en kär familjemedlem. Mer info finns i spalten bredvid.


Mina egna smycken hänger jag upp på ett smycketräd, inköpt på Gudrun Sjöden. Där hänger allt blandat och huller om buller, mina egendesignade smycken tillsammans med barnens pärlhalsband och bijouterier jag använder när andan faller på. I förgrunden syns Stig Lindbergs ”Lilla Eva” i parian. Bredvid henne ett plastäpple, okänd dansk design, som fungerar som en liten smyckesgömma. På bilden syns också mitt ”Kunskapens Träd”, som även det är ett led i denna ”hang-up” på träd. Lägg också märke till de otroligt vackra tennarmbanden som Ann-Helen Rönnberg har skapat. Hennes alster hittar du på http://tennarmband.blogspot.com/


Stora sköna och gröna trädkramar till er allihopa!
finaNina