söndag 28 november 2010

Att ge HOPP och gå mot en SEGER!

Var och varannan dag hör man om någon som har blivit sjuk i cancer. Vet inte om det har med min egen ålder att göra, eller om det är så att det har blivit vanligare. Känns som att alla har någon i sin närhet som just nu kämpar mot sjukdomen eller så har det otänkbara inträffat och någon har gått bort. Varje gång blir jag lika illa berörd.

Tillsammans med min vän Ann-Helen Rönnberg, denna fantastiskt kreativa kvinna, har vi tagit fram små ”silvertags” där vi valt att stansa in ord som ”HOPP” och ”SEGER” och i mitten ett hjärta. Ann-Helen syr sedan fast dessa i sina vackra tennarmband och tanken är att ägaren ska få en extra uppmuntran och genom att bära armbandet kunna känna lite extra styrka i sin kamp mot cancer. För varje såld ”tag” skänker vi tillsammans 100:- till Cancerfonden. 

Turkost läder, tenntråd, guldtråd, silverkulor, tag "SEGER".

Känner du någon som behöver extra uppmuntran? Eller kanske du själv känner för ett armband? "Silvertaggen" kan designas utefter tycke och smak, rund, oval eller rektangulär. Tennarmbanden kan användas av såväl kvinna som man och Ann-Helen skapar armbandet efter dina önskemål. Gå in på Ann-Helens blogg och välj ditt favoritarmband och gör din beställning via henne eller direkt via mig.

Avslutar med att lägga in ett utdrag från Stefan Sauks oförglömliga monolog där han gestaltar cancer:
 
Ni får förlåta mig men, ni verkar så vilsna ibland som om ni inte visste vad det är som ni saknar så förtvivlat.

Tills jag knackar på. Då blir livet plötsligt väldigt viktigt.
Varenda sekund ska tas till vara, ett andetag är ett himmelrike, varje soluppgång är unik och alla futtiga små saker som varit så viktiga betyder plötsligt ingenting.
Som om jag hade öppnat en dörr till livet. Varför har ni inte öppnat den själva?

Ibland knackar ja på lite för tidigt, de vet ja. Men det borde ju vara en väckarklocka för er andra. Och ibland drar ja mig tillbaka självmant, och ger er en stund till. Och de glömmer ni aldrig.

Ta hand om livet!
Varma kramar
finaNina

3 kommentarer:

Annika sa...

Åh så fina ni är. Jag bär mitt SEGER armband dagligen, den stärker mig. Ni är fantastiska, tack.

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Nina!
Gud så fint armband och tanken bakom den ännu bättre. Är det ok om jag länkar med bilden till min blogg?
Kramar
Maria
PS! Vill höra ALLT om resan lite senare :)

finaNina sa...

Annika, det gläder mig att armbandet ger dig lite extra styrka. Xtra varma kramar till dig!!

Maria, självklart okej att länka. kram kram
Nina