tisdag 13 september 2011

Älvan i "Mörka Skogen" eller "Trollsländemagi"

Det är fult att ljuga, än värre att ljuga för barn. Här ska nu avslöjas en så’n där vit lögn, som min äldsta dotter faktiskt fortfarande tror på, eller åtminstone fortfarande vill tro på.

En liten bit bort ifrån vårt hus finns en skogsväg som vi brukar vandra på, både vår, sommar som höst. Där finns en sträcka med sådär härligt vild och mörk skog, där solen försiktigt sipprar in mellan trädtopparna. Den här biten av skogen har vi döpt till ”Mörka Skogen”. På våren går vi hit och njuter av de härligt vårgröna träden och harsyran som breder ut sig som ett grönt täcke på marken. På hösten går vi hit för att leta svamp och på sommaren går vi hit bara för att få svalka oss i skuggan och känna doften av fuktig mossa.
Lillasyster i harsyrehavet.
En vårdag för ett par år sedan var jag och barnen där och plockade harsyra. Den äldsta dottern är så förtjust i denna växt att vi skulle lägga dem i en sallad. Det var varmt och solens strålar gassade på trädtopparna, så att det blev ett märkligt soldis där uppe. Plötsligt säger dottern: -Mamma, titta där uppe! Det är en älva! Jag vände blicken uppåt och ja, titta, där svävade ju en älva. Det såg verkligen ut som en skir och blänkande älva som hängde i luften. Vi tystnade alla tre, även yngsta dottern, som då var rätt liten. En lång stund satt vi på huk och bara iakttog den där märkliga lilla varelsen. Det var underbart att se i tjejernas ögon hur de levde sig bort in i fantasins värld en lång stund. Klart att det var en älva, eller? Det var ju nästan en älva, även om jag som vuxen kunde se att det var en jättestor trollslända som likt en helikopter hovrade högt där ovanför oss. Men det såg faktiskt helt magiskt ut, så jag hoppas att barnen kommer att förlåta mig för min vita lögn.

Äkta vingar från en trollslända har använts, kroppen skulpterad, ögonen är cabochonslipade cubic zirkoner. Sländan 999 finsilver, fasettslipad kulkedja, 925 sterling silver. Helt unikt smycke!
Idag regnar det som vanligt den här årstiden och "Mörka Skogen" är kanske inte så magisk just nu, men färgerna och skönheten finns där trots allt.
Flugsvamp i "Mörka Skogen"
Fantasifulla Kramar
finaNina

Inga kommentarer: