måndag 23 januari 2012

Nytt år och nya utmaningar!

Jag sitter här och funderar och funderar.

Jag har fått en ny smyckesutmaning att bita i. Anna heter kvinnan som driver företaget ”Englahem – services for your home”, ett företag som hjälper dig med hushållsnära tjänster i Göteborg med omnejd. I vilket fall, hon har gett mig i uppdrag att skapa ett par unika smycken för hennes räkning. Hon vill att jag gör ett halsband och ett par örhängen med änglavingar. Ja, ni ser kopplingen – Englahem – änglavingar. Vi har träffats och snusat på en del olika idéer och nu har jag klart för mig vad det är hon vill ha. Nu ska jag bara ta och sätt igång med själva skapandet. Fjädrar, vingar, naturtroget, inte för smått utan med tyngd……ja det kommer att bli jättebra.

I lördags stängde den mysiga butiken D.N.A. på Vallgatan i Göteborg igen sina portar. Jättetråkigt! Systrarna som drivit butiken går nu mot nya utmaningar och jag önskar dem Lycka Till! De har sålt finaNinas smycken och nu i veckan kommer jag att få hem ”lagret” hit till min verkstad igen. Utmaningen för finaNina blir nu att hitta någon ny affär som är intresserad av att ta in dem i sitt sortiment. Tankarna finns att hitta någon affär i Haga här i Göteborg, eller möjligen åka upp till gamla hemtrakten i Luleå. Om det är någon som har förslag, så är de mer än välkomna.

I väntan på att det ska falla på plats har jag öppnat en webbshop via den relativt nya sidan www.epla.se . Epla har funnits i Norge ett antal år och är en hantverkssida, där man som företag eller som privatperson lägger ut sina alster till försäljning. Spana in sidan, för där finns det massor med fina saker! finaNinas hemsida och såklart även den här bloggen kommer fortsätta finnas kvar, så jag ser webbshoppen som ett komplement och en möjlighet att kunna synas på fler ställen.

finaNina design hos epla.se

En annan tanke jag går och ruvar på är att jag skulle vilja göra en utställning med mina smycken. Jag har ju gjort ganska många blommor och blad och hämtar ständigt idéer ifrån naturen. Innan jul fick jag två stycken jättefina och pampiga smyckesträd, handgjorda och designade av min mammas man A. Hm, med hjälp av dem skulle jag ganska lätt kunna skapa en grön och skön miljö, som med doft av natur skulle kunna framhäva mina smycken på ett bra sätt. Jag kan se det framför mig.  

Funderarkramar
finaNina

1 kommentar:

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Trist att DNA stängt men det öppnar sig säkert andra spännande möjligheter.

Epla ser ju jättefint ut, bra att ha som komplemet.

Må så gott!
KRAM!
/ann-helen