måndag 26 april 2010

Välkommen in i verkstaden!

Måndagar arbetar jag halvdag med smycken. Härligt att få ta lilla kaffekoppen och knata ner i garaget där verkstaden befinner sig och sätta igång. Vissa dagar fullkomligen flödar det ut nya idéer och hjärnan och händerna arbetar för fullt. Andra dagar kommer jag inte alls igång utan rotar mest runt och funderar, sätter på en gammal LP med David Bowie och får ingenting gjort. I dag var en sådan dag – suck!
Kanske beror det på att vi i natt väcktes av stort duns och krasch-bom-bang. Stortjejen vaknade och kunde inte somna om, för det var ju så mörkt och otäckt i huset. Nyvaken och eländig visste jag inte vilken lampa jag skulle tända, så det blev i badrummet. Där fick jag se varför det hade brakat och dunsat så konstigt. Utspritt över heeeeela golvet fanns tvättmedel i enorma mängder. Jo’rå katten Lucifer hade fått för sig att det nog skulle vara spännande att hoppa upp på torktumlaren som står uppe på tvättmaskinen i badrummet. På vägen upp hade han lyckats få med sig korgen där tvättmedlet brukar stå och därför vaknade vi hela bunten. Den skyldiga boven i dramat kröp lugnt ner och lade sig nere vid fotändan vid mina fötter som om ingenting hade hänt. Nog om det!

I verkstaden har jag just nu två halsband på gång och ett som jag måste ”bygga om” lite, så jag får nog allt ta och smyga ner dit ikväll igen och hoppas på lite bättre inspiration och kreativitet. Bredvid löv från murgröna som ska bli till ett halsband. Även löv från Arabica-planta och kaffebönor i silver som behöver "rostas" innan de är färdiga.

Kramelikram
finaNina

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Katter är fantastiska. De ställer till det - och somnar sedan obekymrade. Inatt vaknade jag av att Shiva hade hittat en mus, som hon plötsligt började leka med och trixade runt med läääänge. Vem kan somna då med en studsande katt och en skramlande mus? Inte jag.

Ruta Ett sa...

Nu ligger ditt fina familjeträd ute p min blogg!
Jag glömde säga att kaffebönorna och kaffebladet var jättefina.

finaNina sa...

Tack!! Å jag blir så glad! /Nina