måndag 31 maj 2010

Jag älskar kaffe!

Kaffe är ju så gudomligt gott! Har sedan tonåren alltid varit en riktigt ”kaffehurra” som bälgat i mig muggar med Gevalia eller Löfbergs Lila. Inga små löjliga kaffekoppar här inte, enda tills för 5 år sedan när vi var till Italien. Där införskaffades en fantastisk kaffemaskin – GAGGIA Titanium – som både maler och brygger en kopp espresso på ett litet kick. Man kan ju självklart skumma mjölk med den också för att kunna få sig en mumsig Latte till frukost.

Ja, det här med kaffe är ju faktiskt en hel vetenskap om man bestämmer sig för att fördjupa sig i ämnet. Det är nästan så att man i dagens läge behöver en kurs för att kunna gå ut på café och beställa in den koppen man önskar. Latte, Lungo, Macchiato, Doppio, Maracchino, Ristretto ………… Vill man vara lite vild och vågad är det bara att blunda och peka.

För att hylla denna dryck har jag skapat ett smycke:
”♥ Kaffesugen ♥” (”I Love Coffee”)
Bladet är skapat av ett riktigt blad från en Arabicaplanta. Bönorna har skulpterats för hand. Blad och bönor 999 FS, kedja/hänge 925 sterling silver. Kedjans längd är 43 cm, berlock/hänge 8,5 cm.
Nä, nu blev jag galet kaffesugen!

Kaffedoftande kramar
finaNina

4 kommentarer:

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Nina!
Vilket vackert halsband och jag vann ju det andra halsbandet i din tävling. Tack så himla mycket.
Kram Susanne

finaNina sa...

Tack själv Susanne!! Så roligt att du hittade hit via Maria, som är en av mina två kära barndomsvänner. Kram tebax

Elisabeth sa...

Vilket fint smycke!! Nu har jag kollat runt lite här, men jag tar en ny tur en annan dag då jag har mer tid. Det är mycket nu... :)
Kram Elisabeth

Melker Härstedt sa...

Vad fint smycke!! O jisses vad kaffesugen jag blev efter att läst ditt inlägg:)

Kram Malin & Melker