torsdag 26 augusti 2010

En liten huvudfoting

-Vadå huvudfoting? Maken kollade undrande på mig när jag berättade att min vän M hade gett mig en spännande utmaning. Det är vad man kallar de där första stapplande bilderna som små barn börjar rita. Först blir det oftast en hyfsat rund ring med några streck som armar och ben. Har man har tur föräras skapelsen med ögon, näsa och mun. I vilket fall som helst är det inte ovanligt att man som mycket stolt förälder brukar spara dessa teckningar, eftersom det är ett stort steg i barnets utveckling.

M’s dotter L har kommit igång ordentligt med sina huvudfotingar och för att föreviga bilden av de här fina figurerna undrade M om jag skulle kunna göra en avbild i silver. ÅÅÅ vilken bra och inspirerande idé!!! Min hjärna satte igång på högvarv med en gång och självklart ville jag ta mig an den utmaningen. M svängde förbi med några olika huvudfotingar och vi enades om en helt underbar bild, som fått både hår och små, små gulliga tänder. Villka detaljer va’? Sedan att L hoppat över ett ben var så charmigt. Med lite hjälp av en kopiator förminskade jag bilden till lagom storlek och sedan satte skapandet igång på allvar.

Jag gick här fram och tillbaka ungefär som professor Balthazar och funderade på hur jag skulle kunna få fram bilden på bästa sätt. Den fick ju inte bli för ”vuxen” i sin touch, men ändå måste det hålla som ett smycke. Hm. Tyärr är inte bilden den bästa, men här är resultatet:

Halsband Huvudfoting Leona, 999 finsilver, läderrem med lås i 925 sterling silver.
 
Det är nästan så att jag blir sugen att avbilda mina egna tjejers små huvudfotingar också, för visst är de fina?
 
 
 
 
Du kanske själv har en bild du skulle vilja föreviga? Välkommen med nästa utmaning!
 
"Kjam"
finaNina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att den översta ligger som en katt med lång hals?

finaNina sa...

Som en katt? Ja, kanske det. Tolkningen av bilderna är självklart helt fri. Jag själv tycker mer att det liknar en flicka med en gul katt bredvid sig.
finaNina