torsdag 21 oktober 2010

Göteborgsregnet det bara öser ner!

Eller rättare sagt, det regnar på tvären och vinden ser till att varenda liten millimeter av dina kläder och din kropp blir kall och våt – burr! Jag avskyr den här sidan av Göteborg, verkligen avskyr. För 15 år sedan stod jag där ilsket morrande med paraplyet ut och in på Avenyn och svor över denna förbannade stad. Jag proklamerade mycket bestämt att jag minsann inte skulle stanna en dag, inte en minut, inte en sekund extra i den här gudsförgätna skitsta’n när jag var färdig med min utbildning!! Min vän H såg på mig och skakade på huvudet. Jo’rå, jag har fått äta upp de här orden många gånger, för på något underligt vis har jag ju inte lyckats slita mig härifrån ännu.

Regnmoln a' la finaNina
 Nu är denna ICKE älskvärda årstid här och jag kanske inte svär lika mycket åt regnet som förr, men fryser det gör jag. Är i alla fall glad över att jag slipper ”Helveteshålet” där vinden alltid tog i lite extra mellan hyreshusen ute i Länsmansgården där vi bodde på den tiden. För att klara av de här hemska dagarna har jag gjort ett par örhängen, där tanken är att de med sitt lätta ”dingel” i öronen ska pigga upp så att man åtminstone blir lite gladare, för blöt och kall det blir man hur man än gör.

Örhängen "Göteborgsregn", moln 999 finsilver, öronkrok och regn 925 sterling silver.
Kalla och blöta kramar
finaNina
P.S. I skrivandes stund kommer det till och med SNÖ!! Är vinter nu då?


2 kommentarer:

Anonym sa...

å så fina de blev!

kram Sara

finaNina sa...

Tack Sara :-) Idag haglar det och inatt blåste det STORM vindar. Hammocken höll på att flyga iväg över altankanten. Hugaligen