måndag 4 oktober 2010

Pojkar blir pappor – fast tvärtom

Min gode vän H gav mig ett uppdrag att göra ett halsband som skulle symbolisera hennes barn, men inte vara ett sånt där ”vanligt” namnsmycke med "tags" och barnens namn som alla har. Hm, vad göra? Kanske skulle jag kunna använda mig av min ”pappaform”?

H har tre pojkar, varav två av dem är tvillingar, så jag började med att lägga upp två pappor bredvid varandra. Sedan placerade jag en pappa till nertill, som skulle få dingla lite för att ge liv åt smycket. Å ser man på, då bildades nästan som en hjärtform i tomrummet mellan dem, vilket jag tyckte såg fint ut. Vips så blev papporna till pojkar!

Berlock 999 finsilver, kulkedja 925 sterling silver.
För att H själv ska veta vilken pojke som symboliserar vem, stansade jag in första bokstaven i namnet + ett hjärta på baksidan, så stör det inte eller tar för mycket av smycket. De finns där bara för H sådär lite hemligt. Ett helt symmetriskt smycke skulle ju bli alldeles för perfekt, så därför fick två pojkar vara matta i sin finish, medan en blankades upp.

Nu funderar jag på att göra mammor till flickor, fast där tror jag att jag ska satsa på att göra en mindre form, med en lite mer tjejig klänning och inte så bullig med förkläde som mamman har. Vad tror ni?

funderarkramar
finaNina
2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jättefina! Och flickiga flickor blir också himla fint tror jag!
Du är så påhittig!!!

finaNina sa...

Tack vännen, jag ska köra på med de flickiga flickorna :-).