måndag 25 oktober 2010

Shop 'til you drop!

Kan ju kanske verka lite motsägelsefullt att jag som vurmar för naturen, skogen, djuren och blommorna bryr mig om så ytliga ting som shopping. Saken är den att jag alltid har gillat vackra saker och gillar att hänga med i trender. Jag tycker faktiskt att mode är kultur på hög nivå, för att det speglar den tid vi lever i. Kläder och accessoarer ger oss fenomenala möjligheter att förstärka det uttryck som vi vill förmedla till våra medmänniskor. Har en svaghet för läckra detaljer och kan gå igång på saker som klädda knappar eller en liten söm som fulländar det där plagget som jag bara måste ha. Har genom åren samlat på mig en hel del mer eller mindre galna skor och kläder och har alltid gillat det där som kanske sticker ut lite, men aldrig gått över till extremitet (eller det kanske beror på vem man frågar?).
 
Ja, jag erkänner - I love my shoes!!
Till mitt senaste smycke har jag hämtat inspiration från just de här tankarna. Shopping, New York, Carrie Bradshaw/Sex & the City, Manolo Blahnik. Minns även en gammal artikel jag läste en gång i en modeblaska om vitryska Nina som hade ”Shop ’til you drop” som livsmotto. Riktigt så illa är det inte med mig, men visst tycker jag att det är riktigt roligt att ta på fräcka skor med höga klackar, ladda ”plånkan” med pengar och ge mig ut på en rejäl shoppingtur! Lite glitter och glamour är aldrig fel!!

"Shop 'til U drop", berlocker 999 finsilver, kedja och ring 925 sterling silver, orange cubic zirkon.

Shoppingsugna kramar
finaNina

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag håller med dig - shopping är kul och dina skor är jättefina. Mest gillar jag stövlarna längst till höger i beige och brunt med spetsig nos.

Elisabet Südow Nordlund sa...

Roligt att se, Nina. Jag kommer håg nu att du hade såna trevliga "laster" även när vi jobbade ihop. Som vanligt tycker jag du gör fina smycken! Regnmplnen är underbara och sko och plånbokssmycket jättefint!
Keep up the appearance i höstrusket! Kramar //Elisabet

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Äntligen hittar jag kommentarrutan! Den är nästan osynlig på min dator, måste kolla inställningarna!
Gud vilket härligt smycke, och på pricken DU! Du verkligen spottar ur dig det ena finare smycket efter det andra!
Hoppas att du har fått receptet,
kram Maria
PS! fick precis mail om att Magdalena har fått in vår stora väggklocka!!!!

finaNina sa...

Du har god smak, Ann! De bruna spetsiga kommer från den lilla skobutiken "Furetti" som ligger på Södra Larmgatan. De gjorde stort hål i plånboken, men det var de värda!!
Elisabet, jag saknar verkligen att kunna smyga in till er på designavdelningen och känna och klämma.
Maria, receptet är här,många tack till vår familjedoktor!! Du lägger väl ut bild på klockan när den är på plats? KRAM till er alla tre!!